În cursul anului școlar 2019-2020, un grup de elevi ai școlii noastre coordonați de prof. Andreia Sersea, au participat la proiectul eTwinning eTwinpreneurs, în cadrul căruia, alături de elevi din Tunisia, Iordania, Germania, Italia și Ungaria, au realizat activități cu specific antreprenorial. Din luna martie, ca urmare a situației create de pandemia Covid-19, aceste activități nu au putut continua la școală, motiv pentru care colaborarea s-a reluat de acasă, iar elevii au schimbat natura activităților desfășurate. Iată câteva din realizările lor:

ETWINPRENEURS

Țările participante

Tunisia, Iordania, România, Italia, Ungaria, Germania

Obiective

Dezvoltarea competențelor antreprenoriale, a celor de comunicare în limba engleză, lucrul în echipe internaționale, creativitate, inițiativă și leadership. Dezvoltarea unui plan de afaceri, a unui website de afaceri, cercetare de piață, crearea unei afaceri în cadrul căreia fiecare să aibă un rol bine definit. Promovarea acestei afaceri.

 

Prezentarea proiectului- Ruxandra Radu

Ruxandra Radu, clasa a Xa I2, prezintă pe scurt proiectul eTwinpreneurs, în numele echipei, din care au făcut parte Robert Radu, Andrei Olaru, Onisim Roman, Maria Badea, Ciprian Mărgoi, Radu Enăchescu, Alexandra Strulia, Radu Ioniță.

https://www.youtube.com/watch?v=YF6P-66AvIA&feature=emb_logo

 

The Silver Lining

Situația internațională provocată de Covid-19 ne-a reorientat activitățile de proiect. Astfel, am lucrat pe platforma trello în echipe internaționale pentru realizarea unui video optimist intitulat The Silver Lining, care cuprinde planurile de viitor ale tinerilor, dincolo de pandemia care a afectat întreg globul. Elevii români, de la min.2.49 la min. 4.05 în video.

https://www.youtube.com/watch?v=jmg58o6PTpA&feature=emb_logo

Tasty Quarantine

O altă activitate internațională a fost blogul de rețete propus de colegii italieni, la care elevii români au contribuit cu 20 de postări

https://brunazzimariella36.wixsite.com/etwinpreneurs

 

Interviu cu un antreprenor român în limba engleză

Un interviu în care atât elevii români, cât și cei străini au primit răspuns la multe întrebări și chiar o lecție de viață a fost cel cu Doru Mărculescu, fondatorul ARTA SARMEI

https://www.youtube.com/watch?v=uDA0aXBkALo&feature=emb_logo

 

Social Distancing, but not socially distant

Elevii au postat filmulețe amuzante pe flipgrid în care oferă sugestii de petrecere a timpului în perioada izolării la domiciliu, iar unii influenceri au preluat mesajul, postându-l pe rețelele lor de social media.

https://flipgrid.com/b6573e33

 

eTwinpreneurs va continua și în 2021

Întrucât obiectivele proiectului nu au fost îndeplinite din cauza crizei epidemice mondiale, membrii au hotărât prelungirea acestuia și în anul școlar viitor.