Colegiul Naţional“Nichita Stănescu” este o unitate şcolară modernă, caracterizată prin dinamism, capacitate de adaptare şi integrare, prin deschidere faţă de nou; este un liceu în plină afirmare, care prin prestigiul profesorilor şi al generaţiilor de elevi şi-a câştigat un loc de frunte în şcoala prahoveană.

         Liceul nostru a luat fiinţă la 1 septembrie 1958 în clădirea din stradaTeatrului nr.10 (azi sediul Muzeului Județean de Istorie),sub numele de “Şcoala Medie Mixtă nr.6 – C.I. Parhon”. În actuala locație din strada Nalbei nr.3, liceul funcţionează din 1970, iar din 1 septembrie 2009 a primit numele de Colegiul Naţional “NICHITA STĂNESCU” Ploieşti. Poetul “necuvintelor”, cel pentru care şcoala însemna “frumuseţea unui copac sădit de altul în mine”, a devenit astfel patronul spiritual al liceului.

Începând cu 1999, liceul nostru organizează, la sfârşitul lunii martie, în vederea sărbătoririi poetului, “Zilele Liceului Nichita Stănescu”, acţiune ce a devenit tradiţională şi se înscrie în Festivalul Internaţional de Poezie Nichita Stănescu.

Colegiul Naţional ,,Nichita Stănescu’’ Ploieşti are un corp profesoral de elită, care răspunde nevoilor elevilor. Elevii colegiului, îndrumaţi de profesori, au obținut premii la etapele judetene, interjudetene, nationale si internationale ale olimpiadelor și concursurilor școlare.

Colegiul Național "Nichita Stănescu” Ploiești este Centrul de Excelență  pentru proiecte educationale naționale și internaţionale.

În cadrul Colegiului Naţional ,,Nichita Stănescu’’ Ploieşti există Asociaţia elevilor ATEENS și Asociația părinților, care sprijină desfăşurarea de activităţi şcolare şi extraşcolare, activităţi de voluntariat. De asemene, oferta educațională este adaptată cerințelor de pe piața muncii, prin cursuri opționale cum ar fi: Chimie medicală, PET practice, Educație financiară, Ora de cod, Administrarea rețelelor de calculatoare, Java fundamentals ...

Colegiul nostru  este:

· Centru de EXCELENŢĂ pentru scrierea proiectelor internaționale;

· Centru de testare ECDL;

· Academie CISCO; 

· Academie ORACLE;

· Centru DELF /DALF;

· Centru de testare CAMBRIDGE;

· Centru de excelența: limba engleză, chimie, biologie;


         Colegiul nostru s-a făcut remarcat în ultimii ani școlari prin mai multe activități la nivel local, județean/ interjudețean/ național/ internațional:

· Proiectul Erasmus+, acțiunea KA2  “CONCEPT, COOPERATION, CREATION – CCC”,  2015-2017 

· Proiectul Erasmus+, KA2- “THE ART OF ECONOMICS , THE ECONOMY OF ARTS” (AEEA), 2016-2018

· Festivalul Internaţional de Poezie Nichita Stănescu – Zilele Liceului - Concurs Național ”Lecții cu Nichita” , ajuns la ediția a VII-a - luna Martie;

· Proiectul „Competențe științifice și abilități practice pentru o carieră de succes”- Universitatea Politehnica din București 

· Workshop –”Informatica, o carieră de succes”- Universitatea Petrol - Gaze Ploiești

· Edmundo - A World of Education, Grup Educativa

· Proiect ”Suntem generația în mișcare” - Fundația Prais, București

· Proiect ”Tinerețe fără droguri” în parteneriat cu Centrul de Prevenire , Evaluare și Consiliere      Antidrog Ploiești

· Proiecte educaționale: ”Aproape de Nichita” (Casa de Cultură ”I.L. Caragiale” ), ”Educație juridică în școli”, ”Luarea deciziilor”, ”Școala reciclării”, ”Educație pentru sănătate”, ”Educație rutieră-educație pentru viață”

· Participare Concursul ”The Best” – concurs de cultură generală

· Lansare de carte la Biblioteca ”Nicolae Iorga”, vizionare piese de teatru în Ploiești/București;

· Vizite educaționale în parteneriat cu Școala de Valori

· Campaniu umanitară -Un zâmbet pentru o lacrimă!    Serbarea de Halloween,   deCrăciun;

· Echipa de Teatru «Noi», Echipa de majorete, Echipa de atletism; Campionate de fotbal,  baschet, handbal;

· Revista NOI - Revista ce te caracterizează!;

· Baluri: ale  Bobocilor – Octombrie/Noiembrie,  de Crăciun – Decembrie, Absolvenților  - Mai;

· Participare la activități orgenizate de CJE  (Consiliul Județen al Elevilor)

... și lista poate continua.

 

      Iată de ce, absolventule de gimnaziu, dacă ai dorinţa de a te forma ca om adevărat, dacă îţi plac ordinea şi disciplina, munca, dar şi recreerea activă, dacă vrei să devii o persoană instruită şi educată, dacă eşti un elev bun, vino la o şcoală bună!