Proiectul de schimb școlar cu Istituto Istruzione Superiore "Piero Sraffa" din localitatea Crema, Italia, inițiat în 2017, a continuat anul acesta cu o temă legată de educația pentru conservarea mediului înconjurător: "Apa - viață, vehicul, inspirație artistică". Activitățile comune, desfășurate în perioada 11-15 octombrie în cadrul echipelor internaționale, au cuprins ateliere pe diverse teme: reciclarea materialelor refolosibile, redactarea de chestionare privind avantajele și dezavantajele economice și ecologice de a locui într-un oraș aflat într-o zonă maritimă (laguna venețiană) în comparație cu localitățile aflate în zona Deltei Dunării. 
 
Un alt atelier a dezbătut importanța râurilor în transportul de mărfuri și turism. Elevii de la clasele de profil, împreună cu elevii români, au analizat eficiența economică și turistică a râurilor din zona de nord a Italiei (Po, Adige și Serio) și a celor din zona central-sudică a României (Prahova, Olt, Argeș). 
În cadrul vizitelor la obiectivele turistice din orașul Crema, elevii au avut ocazia de a vedea expoziția de acuarele dedicată Veneției de un pictor local. În Milano, am vizitat expoziția "Mașinăriile lui Leonardo", dedicată comemorării unei jumătăți de mileniu de la trecerea în neființă a celebrului savant.
 
Am explorat, de asemenea, potențialul turistic al zonei termale a lacului Garda, prin comparație cu zona termală Oradea - Băile Felix, centralizând datele principale sub forma unor prezentări power-point.

Articol presa Italia - https://www.cremaonline.it/cronaca/28-10-2019_Sraffa,+a+Crema+gli+studenti+della+Stanescu+di+Ploiesti/